Alerta sobre el perill real del Cigarret Electrònic per a la Salut Bucal

 Implants, *Periimplantitis, Perduda d'implants.

Des del col·legi d'odontòlegs incideixen en què augmenta el risc de sofrir:

. Malaltia Periodontal i *Periimplantitis.

 Per això, han llançat una campanya, al costat de representants d'altres professions sanitàries, per a conscienciar tant a dentistes com a pacients.

El Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de la I Regió (*COEM), el Col·legi Oficial de Metges de Madrid (*ICOMEM), el de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid, juntament amb la *European *Network *for *Smoking *Prevention (*ENSP), han presentat a Madrid la campanya «De debò creus que això no danya la teva salut?».

La iniciativa té com a objectiu informar la població sobre el perill real del cigarret electrònic. De fet, l'OMS desaconsella l'ús d'aquests dispositius d'alliberament de nicotina. Des dels col·legis professionals es vol posar l'accent principalment en tres missatges clau: es regeixen per la normativa antitabac, són perillosos per a la salut i no ajuden a deixar de fumar. Així mateix, cal tenir en compte que algunes informacions difoses sobre aquests productes responen a interessos comercials.

El Dr. Antonio Montero, president del *COEM, ha estat contundent:

«Amb l'evidència científica s'ha vist que, no sols no és innocu, sinó que no millora la situació periodontal dels pacients».

Així mateix, el Dr. Montero ha incidit en què el cigarret electrònic té repercussió també en aquells pacients amb Implants.

 «La gent que porta implants, si utilitza aquest tipus de dispositius, té més risc de sofrir una *periimplantitis i acabar perdent-los».

Al costat de metges, farmacèutics i fisioterapeutes

Per part seva, el Dr. Miguel Ángel Sánchez *Chillón, ha manifestat que «s'han de prendre mesures legals al més aviat possible per a regularitzar el seu ús pel bé de la salut pública. No hem de tolerar que els interessos comercials de la indústria del tabac provoquin que ens exposem a substàncies que agredeixen, i danyen directament als nostres pulmons».

Així mateix, el president del *COFM, Luis González, ha expressat el seu compromís amb tots els ciutadans que vulguin deixar el tabac. «Som els seus aliats i estem preparats per a informar i assessorar sobre les alternatives més eficaces de deshabituació tabàquica, els seus riscos i beneficis o per a fer garbellats a la població fumadora». En la mateixa línia, Aurora Araújo, degana del Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid, ha afegit que el seu col·lectiu sempre ha apostat per la prevenció i la prevenció de la salut».

Finalment, el Dr. Francisco Rodríguez Lozano, president de la *ENSP, ha estat clar recordant que «cal no oblidar que l'OMS desaconsella l'ús dels dispositius d'alliberament de nicotina».

Extracte de l'article de la revista Gaseta Dental (26 de Setembre de 2019)